dissabte, de gener 16, 2016

Ressons de la presentació del Prega-Rock

El passat dijous va tenir lloc la presentació del llibre "Prega-Rock. 33 cançons amb valors" que, tot i no tenir la afluència de públic desitjada (certament la hora no ajudava gaire), va valdre la pena i es van dir coses molt interessants. Jo em quedo amb els següents ressons dels ponents:

Del Santi Torres sj em quedo amb la necessitat de mostrar l'evangeli des de la cultura ambiental, intentant trobar les "llavors del Verb" (St Justí) en una realitat que sovint és prejutjada negativament. Aquesta mirada positiva envers la realitat, per altra banda, és molt "jesuítica" i arrela en allò dels exercicis espirituals de "salvar la proposición ajena".

Del Juanjo Fernández, que va ser un comunicador excepcional (com sempre), em quedo amb els recels que comporta el rock en àmbits eclesials (sempre sota sospita d'heterodòxia), així com l'exigència de coherència als autors de música rock sacra que no es demana als altres. Certament, la nostra pastoral necessita amics i no fariseus, fent referència a la "rave bíblica" de David ballant davant l'Arca de l'Aliança.

Del Bruno Bérchez em quedo amb la idea que, cada cançó explícita de un cantant famós, no deixa de ser un "evangeli" o una atansament a la figura de Jesús. Així, la cançó "Jesus" de Queen podria ser presentat com "l'evangeli segons Fredie Mercury". "Això té futur"... esperem que sí!



Per cert, podeu escoltar aquí el programa de "El mirall" que es va dedicar a les 5 cançons de Nadal que apareixen al llibre; i aquí l'entrevista pel programa "Església viva" (Àngel Rodríguez. COPE-Girona) a data 17 de gener.

No us perdeu la presentació de "Ámbitos de revelación"! El proper dijous 21 de gener a les 18:00h a la llibreria del Col·legi d'Arquitectes. Valdrà la penai serà un acte únic. 


Watch live streaming video from claretcattv at livestream.com